fallback

БФБ-София представи официално Медийни системи АД

Основният капитал на Медийни системи е 2 млн. лв., а мажоритарен собственик е Тедо-Трейд Екшън Дивелопмент Организейшън

13:50 | 22.12.06 г.
Автор - снимка
Създател

Днес Българска фондова борса - София представи официално старозагорския производител на оптични дискове Медийни системи АД, чиито акции се търгуват на борсата от 6 декември.

„Радвам се, че компанията успя да извърви целия труден път до нивото, на което е в момента. Медийни системи е най-големият производител на дискове за България и вторият по големина на Балканския полуостров. Производствените ни капацитети нараснаха значително през последните години. В началото разполагахме само с една поточна линия, докато към момента са общо четири“, заяви Стела Ханфорд, директор на отдел „Продажби и маркетинг“ на компанията.

„Смятам, че присъединяването на България към Европейския съюз до голяма степен ще улесни търговията с чуждестранните ни партньори. Основно изнасяме продукция в ЕС, но също и за други страни, например Турция, която е много динамичен пазар. До скоро се наблюдаваше значителен ръст и на българския пазар, основно заради кампаниите на печатните издания, но напоследък се забелязва известно „насищане“, тъй като у нас търсенето не е достатъчно високо“, каза още Ханфорд.

По думите й дружеството очаква за тази година приходи от продажби в размер на 10,5 млн. лв. и печалба от 281 хил. лв. Предвидено е и увеличение на капитала, което най-вероятно ще се състои през следващата година. Средствата от увеличението ще се използват за допълнително разширяване на производствените възможности на дружеството.

"Една от основните ни цели е сключването на договор с някои от големите световни издатели, т. нар. „major labels“, като към момента сме в процес на подготовка. Това би дало „летящ старт“ на компанията“, добави Ханфорд.

Основният капитал на Медийни системи АД е 2 млн. лв., а мажоритарен собственик е Тедо-Трейд Екшън Дивелопмент Организейшън, Швейцария. Днес акциите на компанията поскъпнаха с 0,4% до средна цена от 5,06 лв. при изтъргуван обем от 770 броя.

Свързани компании:

Медийни Системи АД(5MS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:31 | 06.09.22 г.
fallback