fallback

Deutsche Bank България е участвала в проекти за близо 1 млрд. лв.

Към настоящия момент банката е приключила работа по 6 проекта, а по други 7 се работи

15:21 | 21.12.06 г.

За шестте месеца след като Deutsche Bank AG откри свое представителство в България, банката е участвала в проекти за близо 1 млрд. лв. чрез финансиране и консултации на частни компании и проекти в областта на недвижимите имоти, както и чрез осъществяване на операции в банковия сектор. Това стана ясно на пресконференция, организирана от Deutsche Bank България.
Към настоящия момент банката е приключила работа по 6 проекта, а по други 7 се работи.
По думите на Павел Езекиев, директор на Deutsche Bank България, банката е осигурила финансирането на над 50% от сделката по придобиването на Бизнес Парк София за 180 млн. евро от американския инвестиционен фонд Грамърси.
Банката участва и на пазара на недвижими имоти и строителство чрез смесеното дружество между инвестиционното звено на банката RREEF и българската компания Winslow Developments. В рамките на първия съвместен проект дружеството ще изгради общо 700 апартамента в два жилищни комплекса на територията на София, като планираната инвестиция е в размер на 65 млн. евро.
През май 2006 г. банката завърши сделката за секюритизация на част от евровия кредитен портфейл на ПроКредит Банк за 47,8 млн. евро, като плановете предвиждат до май 2007 г. обемът на секюритизацията да бъде увеличен до 100 млн. евро.
Според Езекиев през 2006 г. пазарният дял на Deutsche Bank България в инвестиционното банкиране е надхвърлил 10%, а очакванията на мениджмънта на банката са през 2007 г. той да се удвои.
Във фокуса на Deutsche Bank България остават бързо растящите компании с мащабни инвестиционни проекти, за които местните банки нямат адекватен ресурс, както и инвестиции в национална и общинска инфраструктура. Към момента банката има договорки за участие в проекти за пътища, мостове и енергетиката.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:47 | 06.09.22 г.
fallback