fallback

КФН лицензира ново животозастрахователно дружество

КД Живот, част от КD Group Словения, ще извършва дейност по 3 вида застраховки

10:49 | 21.12.06 г.

Комисията по финансов надзор (КФН) е издала лиценз на застрахователното дружество „КД Живот“, част от КD Group Словения, съобщиха от компанията.
Дружеството ще извършва дейност по 3 вида застраховки, а именно застраховка „Живот“ и „Рента“, застраховка „Живот“, свързана с инвестиционен фонд и „Допълнителна застраховка“.
Капиталът на новата компания е 6 млн. лева, разпределен в 60 000 броя акции по 100 лева. Акционери са словенското дружество КД Холдинг Любляна (KD Holding), което държи 95.1% от капитала на дружеството, а останалите 4.9% са собственост на словенската животозастрахователна компания Словеника Живление (Slovenica Zivljenje).
  Дейността на застрахователно дружество КД Живот ще стартира в началото на 2007 г., като постепенно ще бъде разширяван и спектърът на предлаганите продукти и услуги.
Животозастрахователната стратегия на дружеството разчита главно на смесени продукти (застраховки „Живот”, свързани с инвестиционни фондове), които пораждат голям интерес от страна на потребителите и дават големи бизнес възможности и в България, се казва в съобщението. Освен смесените инвестиционни продукти, КД Живот ще предлага и традиционни застрахователни продукти, както и пакети от продукти за компании и организации.
КD Group Словения разполага с активи, които превишават 1 млрд. евро. Освен в Словения към днешна дата групата има представителства в Сърбия, Хърватска, България, Румъния, Словакия, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Люксембург и САЩ.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:53 | 13.09.22 г.
fallback