fallback

ITD Network издаде облигации за 2,25 млн. евро

Предвидено е ценните книжа да бъдат регистрирани и за вторично предлагане на фондовата борса

12:56 | 19.12.06 г.

Българският телекомуникационен оператор ITD Network издаде корпоративни облигации за 2,25 млн. евро, съобщиха от компанията.
Предвидено е ценните книжа да бъдат регистрирани и за вторично предлагане на фондовата борса след одобрение на проспекта от страна на Комисията за финансов надзор.
Емисията е разпределена в 2 250 обикновенни, безналични, поименни, неконвертируеми и свободно прехвърляеми облигации с номинална и емисионна стойност от 1000 евро всяка с матуритет от пет години, считано от 8 декември 2006 година.
Съществена част от набраните средства ще бъдат инвестирани в придобиване на мажоритарни дялове от компании със сходен предмет на дейност, с което ITD Network ще се включи в процеса по консолидация на телекомуникационния пазар и ще започне да предлага услуги на крайните потребители.
Друга част от средствата ще бъдат използвани за подготовка и пускане на IP телевизия с всички прилежащи към нея услуги от вида “видео при поискване” (video on demand) и “плати, за да видиш” (pay per view).
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:34 | 09.09.22 г.
fallback