fallback

Удължават тестовия период на ЕКСТРИ до 30 декември

Официалната статистика показва, че регистрираните потребители в ЕКСТРИ са 41

15:20 | 18.12.06 г.

Тестовият период на системата за електронно разкриване на информация ЕКСТРИ се удължава до 30 декември 2006 г., съобщават от Българска фондова борса.

Първоначалните очаквания бяха, че тестовият период ще приключи до 18 декември, но продължаването се прави във връзка с повишения интерес към тестването на системата.

Официалната статистика показва, че регистрираните потребители в ЕКСТРИ са 41, а средният брой форми, попълнени от един потребител, е 4,68.

Системата ЕКСТРИ е разработена съвместно от БФБ – София, Комисията за финансов надзор и Централен депозитар. Чрез ползването на системата публичните дружества ще имат възможност еднократно да подават информация относно настъпили обстоятелства, като с това ще изпълняват задължението си да информират и трите институции.

ЕКСТРИ е с 24-часов работен режим, което в голяма степен ще улесни компаниите, особено в случаите, когато трябва да се подава информация в определени срокове.

За да получи достъп до системата ЕКСТРИ, лицето трябва да разполага със сертификат за електронен подпис, издаден от някой от следните издатели: Банксервиз АД, Информационно Обслужване АД, Инфо Нотари, Спектър АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:05 | 14.09.22 г.
fallback