fallback

До 500 лв. глоба за нерегистриран кладенец по Черноморието

Пълен регистър на кладенците е направен само в общините Варна, Нови пазар и Дългопол

14:58 | 18.12.06 г.
Автор - снимка
Създател

Глоба от 300 до 500 лв. ще се налага за нерегистриран кладенец, използван за лични цели. Санкциите за кладенците, използвани за стопански цели, ще са ликвидация или консервация, дори има вероятност от налагане мярката лишаване от свобода, съобщи директорът на Басейнова дирекция за Черноморския район Венцислав Николов.

До 11 февруари 2007 г. трябва да бъдат регистрирани всички кладенци, ползвани за лични нужди. За такива се считат тези с водопотребление до 10 куб. м на денонощие. Собствениците на такива кладенци трябва само да попълнят заявление и да приложат копие от нотариален акт за регистрацията на кладенеца, такси за потребление няма да се плащат.

19 370 кладенци за лични нужди са регистрирани до момента. Още 1300 са вписани като общински кладенци и чешми и 120 като собственост на фирми и дружества.

Пълен регистър на кладенците е направен само в общините Варна, Нови пазар и Дългопол. Приморско, Созопол, Крушари и Венец не са направили никакъв регистър, а в останалите общини той е непълен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:55 | 13.09.22 г.
fallback