fallback

Акциите на Слънчеви лъчи България се въвеждат за търговия от утре

Книжата, с присвоен борсов код SLBG, са регистрирани на "Неофициален пазар на акции", сегмент "А"

15:15 | 18.12.06 г.
Автор - снимка
Създател

От утре, 19 декември, се въвежда за търговия на БФБ емисията акции на Слънчеви лъчи България ЕАД, става ясно от съобщение, публикувано от борсата.

Книжата, с присвоен борсов код SLBG, са регистрирани на “Неофициален пазар на акции”, сегмент "А". Емисията е в размер на 10 000 000 лв., разпределена в 10 000 акции по номинална стойност от 1000 лв.

Слънчеви лъчи България е 100% собственост на Химимпорт. Според проспекта на дружеството е възможно приемането на акциите за борсова търговия да се предхожда от предлагане от едноличния собственик на капитала на част от притежаваните от него акции изцяло по преценка на едноличния собственик.

Собственикът има право и възнамерява да предложи за продажба по своя преценка между ограничен кръг инвеститори до 4 хил. от притежаваните от него акции, представляващи до 40% от капитала на дружеството.

Предметът на дейност на на Слънчеви лъчи България ЕАД е изкупуване и търговия със земеделска продукция, преработка на маслодаен слънчоглед и производство на олио, търговия с торове, извършване на услуги по съхранение на зърно на трети лица.

Дружеството е реализирало продажби към 30 септември в размер на 29,52 млн. лв., като печалбата за същия период достига 652 хил. лв.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:46 | 06.09.22 г.
fallback