fallback

Преглед на печата за 18 декември

08:22 | 18.12.06 г.
Автор - снимка
Създател

Газът поскъпва с до 10% през април
в. Сега
Цената на природния газ ще се повиши с по-малко от 10% от 1 април 2007 г. Това обяви министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров вчера. Поскъпването на синьото гориво ще продължи плавно шест години, обясни той в предаването "Неделя 150".
Според Овчаров новият договор с руския гигант ще гарантира на България "увеличаващи се плащания от руска страна" за транзита на природен газ до 2030 г. Ценовите параметри, договорени за България, засега остават търговска тайна заради преговорите, които руският газов гигант води в момента с други държави от Източна Европа.
Граждани съдят столичното парно за над 1.5 млн. лева
в. Сега
1588 души са се включили в колективния иск срещу столичната "Топлофикация", който ще бъде внесен тази седмица в Софийския градски съд. Всеки един от тях иска да му бъдат върнати между 1000 и 1300 лв. Това съобщи пред "Сега" юристът на Федерацията на потребителите в България Незрет Бабучев.
Ако съдът уважи претенциите, столичната "Топлофикация" ще трябва да изплати над 1.5 млн. лв. на недоволните абонати. Първоначалните намерения на Федерацията на потребителите бяха да се внесе иск за 110 млн. лв.
"Лукойл Нефтохим" планира мащабни ремонти
в. Дневник
Бургаската рафинерия "Лукойл Нефтохим", която е собственост на руската "Лукойл", обяви, че през следващата година ще предприеме мащабни ремонти на част от инсталациите си, съобщи SeeNews. Това ще ограничи възможностите за преработка на суров петрол на рафинерията и затова тя ще запази обемите на преработени горива същите като тазгодишните. Плановете на компанията са през следващата година да обработи 7 млн. тона.
Изненада по празниците: Без джиесеми на летище София!
в. Новинар
Най-новият и критикуван авиотерминал в София, който ще отвори врати на 28 декември, няма да има антена за GSM. Пътниците няма да могат да се обаждат на посрещачите и близките си по мобилните телефони заради солидната стоманобетонова конструкция на сградата на аерогарата, която не пропуска сигналите на мобилните оператори. Все още не е изградена вътрешната антенна система, която трябва да осъществи тяхното излъчване и приемане.
Милион туристи ще карат ски в Банско
в. Новинар
Между 800 хиляди и 1 млн. са очакваните туристи, които ще карат ски в Банско. Това заяви кметът на града Александър Краваров по време на стартирането на зимния сезон в курорта. Според туроператори посетителите в Банско ще са с 25% повече в сравнение с миналата година.
САЩ и България подготвят 12 споразумения за базите
в. Дневник
Военни юристи от европейското командване на армията на САЩ са представили на българските власти предложенията на Вашингтон за съдържанието на допълнителни 12 споразумения към договора за разполагане на българо-американски военни бази у нас. Това научи "Дневник" от военното министерство. Документите трябва да уточнят в детайли условията около разполагането на техника, боеприпаси и военнослужещи, както и отговорностите на двете страни при използването на базите.
Раздори с бизнеса спънаха Ал Джебури
в. Стандарт
Кавгите с туристическия бранш изядоха главата на Марио ал Джебури. След девет месеца скандали и взаимни обвинения в петък шефът на Държавната агенция по туризъм подаде оставка. Очаква се тя да бъде приета в най-скоро време от премиера Сергей Станишев. Бизнесът и шефът на Държавната агенция по туризъм така и не успяха да намерят общ език. Туристическите босове показаха пълното си пренебрежение към юпито и на партито за рождения ден на бизнесмена Георги Гергов, който е председател на Националния борд по туризъм. Ал Джебури приел поканата за купона, но там никой не искал да разговаря с него.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:02 | 06.09.22 г.
fallback