fallback

За две седмици ремонтираха улиците на цяло село

Ремонтите работи обхванаха повече от 5 000 метра шосета

17:30 | 14.12.06 г.

За рекордно кратко време от 16 дни бяха изкърпени и асфалтирани всички улици на поповското село Козица. Ремонтите работи обхванаха повече от 5 000 метра шосета.

Краткият срок бе записан в подписания в началото на ноември договор между община Попово и Министерството на финансите. Общината кандидатства за ремонтните работи пред “Публично-инвестиционни проекти” ЕАД и спечели  финансиране на стойност 500 000 лева. Реконструкцията бе изпълнена от “Пътинженерингстрой-Т” – Търговище.

„Атрактивният проект за подобряване на вътрешно-селската улична мрежа се изпълнява за първи път в Поповско”, твърди кметът на общината д-р Людмил Веселинов. Според него кратките срокове са били спазени и заради навлизането на зимния сезон.

От община Търговище пък съобщиха, че е закупила още 420 енергоспестяващи лампи, за да бъде подобрено осветлението в селата. Те ще бъдат монтирани в 33 населени места, където светлинните тела не достигат и част от улиците тънат в мрак.

За новите лампи общината плати малко над 100 000 лева. Изпълнител на поръчката е “ЕМУ”-Търговище. Според договора, сключен преди година, вече бяха монтирани над 5000 икономични осветителни тела в общината. 3 000 от тях са в града. Въпреки това в началото на зимата все още има неосветени улици. Общината отвори специална телефонна линия, на която жителите на града да сигнализират за тъмни улици, и обеща до края на следващата година да реши проблема изцяло.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:12 | 14.09.22 г.
fallback