fallback

Търговията с Прайм турист стартира в петък

Капиталът на компанията е в размер на 3,85 млн. лв., разпределен в 38 500 акции, всяка с номинална цена от 100 лв.

16:53 | 14.12.06 г.

В петък (15 декември) Прайм Турист АД официално ще стане публична компания, след като акциите на дружеството ще бъдат регистрирани за търговия на Българска фондова борса. Планира се вторично публично предлагане. Капиталът на компанията е в размер на 3,85 млн. лв., разпределен в 38 500 акции, всяка с номинална цена от 100 лв. Предлагането:

Дружеството ще предложи на Съвета на директорите на БФБ началната цена на една акция при въвеждането им за борсова търговия да бъде 100 лева.

Акциите от емисията се предлагат на основание на решение на Общото събрание на дружеството от 16 октомври за промяна вида на акциите от налични в безналични, приемане на изменения в устава и придобиване от дружеството на статут на публично по смисъла на ЗППЦК. Към настоящия момент никой от акционерите на Прайм турист не е поел ангажимент или е обявил намеренията си да продаде или предложи за продажба на борсата определен брой акции на дружеството. Капиталът: Прайм турист АД е учредено на 20 октомври 2003 г. Дружеството е с предмет на дейност търговско представителство и посредничество, консултации, маркетинг и реклама, участие в други търговски дружества и др. На 16 август 2004 г. Общото събрание на дружеството приема решение за увеличение на капитала от 50 хил. лв. на 650 хил. лв., чрез издаване на нови 6 хил. броя поименни акции с номинална стойност 100 лева всяка една.

На 5 октомври 2006 г. Общото събрание на акционерите на Прайм турист взема решение за увеличаване на капитала от 650 хил. лв. на 3,85 млн. лв., чрез издаване на 32 хил. нови обикновени поименни акции с право на глас, с номинална стойност от 100 лева всяка.

Дружеството:

За оптимизиране на дейността си в областта на туризма на 15 ноември 2006 г. Съветът на директорите на Прайм турист е взел решение за учредяване на две нови еднолични дружества с ограничена отговорност – Прайм турист мениджмънт ЕООД, гр. София и Вила Рока ЕООД, гр. София. Само два дни по-късно е извършено прехвърляне на част от търговското предприятие на дружеството в полза на Вила рока. Частта включва правото на собственост върху недвижим имот – хотел „Вила рока” в гр. Банско, както и всички права и задължения и фактически отношения, създадени при и по повод експлоатацията на хотела.

Клиенти: Основните туроператори, туристически и застрахователни агенции, агенции за недвижими имоти, с които работи Прайм турист, са Балкан-Турист АД, Дискавъри Травъл, Интерприма ЕООД, Колиърс Интернешънъл ООД, Сънуйвз Травъл ЕООД, Солвекс ЕООД, Съни Турс ООД, Турал – Г ЕООД, Яна Тур България ООД и др.

Дружеството има сключени договори и с туристически фирми от Гърция и Ирландия.

В активния сезон посещаемостта е над 70%, а извън сезона – 30%, като преобладават посещенията от страна на чуждестранни туристи, които за един активен сезон надвишават 3500, а посещенията на българските туристи са около 2400.

Акционерите: Илия Василев притежава 80% от капитала на дружеството, а останалите 20% са собственост на Джей травъл ООД, Нешънъл Реджистъръд Ейджънтс Инк. Финансови данни: Прайм турист обяви загуба от 434 хил. лв. за изминалата 2005 г. спрямо отрицателен финансов резултат от 269 хил. лв. за предходната 2004 г. До 12 октомври дружеството е реализирало загуба от 320 хил. лв.

Свързани компании:

Прайм Турист АД(5P5)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:56 | 11.09.22 г.
fallback