fallback

Тригодишни облигации на Елана холдинг ще се търгуват от 18 декември

Емисията е в размер на 3,46 млн. евро, разпределени в 3 460 броя обезпечени корпоративни облигации

14:46 | 14.12.06 г.
Автор - снимка
Създател

Тригодишна облигационна емисия на Елана холдинг, издадена на 14 юни тази година, бе регистрирана за търговия на неофициалния пазар на облигации на БФБ-София. Решението е взето на проведеното днес заседание на Съвета на директорите на борсата.

Емисията е в размер на 3,46 млн. евро, разпределени в 3 460 броя обикновени, лихвоносни, обезпечени корпоративни облигации. Книжата ще се търгуват на борсата от 18 декември, като пазарната партида за една сделка е един лот, равен на една облигация с номинал от 1000 евро. Борсовият код на емисията, която е първа по ред, издадена от емитента, е BEH.

Облигациите са с фиксиран купон в размер на 6,5% годишно, шестмесечен период на лихвено плащане и падеж на 14 юни 2009 година. Погасяването на заема се извършва еднократно на датата на падежа. Право на лихвено плащане имат облигационерите, вписани като такива не по-късно от три работни дни преди датата на плащането.

Облигационната емисия е целева и ще се използва за закупуване на имот в района на Южен парк в София с обща площ от 3 840 кв. м.

Елана холдинг притежава дялови участия в капитала на Елана Трейдинг АД, Елана фонд мениджмънт АД, Елана Инвестмънт АД, Елана Финанси ЕАД, Хотел Амбасадор АД, Глобал Рейтингс АД, ВЕЦ Инженеринг АД, Елана пропърти мениджмънт АД и Елана кънвъртибъл фонд АДСИЦ.

Камен Колчев е собственик на 95% от капитала на холдинга, а изпълнителният директор Георги Личев притежава дял от 5 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:05 | 06.09.22 г.
fallback