fallback

ОСА на Джерман-София ще гласува за ипотека в полза на Мел инвест холдинг

Кредитът е в размер на 175 000 евро, със срок до 1 декември 2009 г., а лихвеното плащане е в размер на тримесечен EURIBOR с надбавка от 5 пункта на годишна база

18:08 | 13.12.06 г.
Автор - снимка
Създател

Във връзка с предстоящо Общо събрание на акционерите в БФБ-София АД е постъпил мотивиран доклад от Управителния съвет на Джерман-София АД-София, според който дружеството предлага сключването на сделка с предмет ипотека на недвижими имоти, собственост на дружеството, като обезпечение в полза на Мел инвест холдинг АД-София по получен от Мелничен Комплекс Дупница ООД заем, съобщава борсата.
Кредитът е в размер на 175 000 евро, със срок до 1 декември 2009 г., а лихвеното плащане е в размер на тримесечен EURIBOR с надбавка от 5 пункта на годишна база.
Активите, предоставени за обезпечение на сделката, са с обща балансова стойност в размер на 138 735,23 лв. по последния одитиран баланс на дружеството. Пазарната оценка на недвижимите имоти е извършена от лицензиран оценител, като стойността на сделката е в размер на 1 805 200 лв., колкото е и пазарната оценка.
Срещу предоставената ипотека Джерман-София АД ще получи допълнителни суми към месечния си наем в размер на 1 500 лв.
Предприятието е специализирано в производството на брашно. По последни данни дружеството не оперира самостоятелно със своите активи, а ги отдава под наем. Мажоритарен собственик с дял от 53,16 на сто е Мел Инвест Холдинг.
Последната сделка е на 26 юли на ниво от 5 лв. за акция, като в момента няма оферти по позицията.

Свързани компании:

Мел инвест холдинг АД(MELH)

Джерман - София АД(4DZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:21 | 14.09.22 г.
fallback