fallback

СГС вписа Еврохолд България в регистъра си

Капиталът на компанията ще е 50,003 млн. лв., разпределен в същия брой акции с номинална стойност 1 лв. всяка

17:24 | 13.12.06 г.

С решение от 12 декември СГС вписа в регистъра за търговски дружества новоучреденото акционерно дружество Еврохолд България АД, съобщава Българска фондова борса.
Дружеството е образувано чрез сливането на Еврохолд АД-София и Старком холдинг АД.
Със същото решение Софийски градски съд вписа в търговския регистър по партидата на новоучреденото дружество прекратяването без ликвидация на сливащите се дружества Еврохолд АД-София и Старком холдин АД.
Новоучреденото дружество ще е с предмет на дейност придобиване, управление, оценка и продажба на участия в български и чуждестранни дружества; придобиване, оценка и продажба на патенти, отстъпване на лицензии за използуване на патенти на дружества, в които дружеството участва; финансиране на дружества, в които дружеството участва и др.
Еврохолд България ще е с двустепенна система на управление, като в Надзорния съвет влизат Асен Минчев - изпълнителен член, Кирил Бошов - председател и Ива Гарванска - зам.-председател.
Капиталът на компанията ще е 50,003 млн. лв., разпределен в същия брой акции с номинална стойност 1 лв. всяка.
Еврохолд България АД ще управлява отделно преминалото върху него имущество на Еврохолд АД-София и Старком Холдинг АД за срок от 6 месеца.
В този срок всеки кредитор на участващо в преобразуването дружество, чието вземане не е обезпечено и е възникнало преди датата на преобразуването, може да поиска изпълнение или обезпечение съобразно правата си. Ако искането не бъде удовлетворено, кредиторът има право на предпочтително удовлетворение от правата, принадлежащи на неговия длъжник. Еврохолд притежава 11,3% от ЗД Евроинс АД, 25 на сто от капитала на Етропал, 35% от Формопласт, 88,89 на сто от Джи Пи ЕС Контрол и 100% от капитала на Форум плюс ЕООД. За първите девет месеца на годината дружеството обяви нетна неконсолидирана печалба в размер на 1,73 млн. лв., спрямо положителен финансов резултат от 155 хил. лв. за сравнимия период година по-рано. Старком Холдинг държи 62% от капитала на ЗД Евроинс, 50% от капитала на Здравноосигурителна компания Св. Николай Чудотворец, 52% от Старком Лизинг, както и инвестиции в автомобилните представители Скандинавия моторс и Нисан София, медицинския производител Етропал, производителя на матрици за пластмасови изделия Формопласт, Евротест-Контрол АД и др.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:25 | 06.09.22 г.
fallback