fallback

Преглед на печата за 11 декември

08:23 | 11.12.06 г.
Автор - снимка
Създател

Депутати гласят 3% данък за безмитните магазини
в. Сега
Готви се скандален подарък за фирмите, които въртят безмитна търговия, научи "Сега". Група депутати ще предложат от догодина фришоповете да плащат единствено 3% данък върху оборотите си. Сега операторите на "дюти фри" магазини и бензиностанции дължат стандартния 15% данък върху печалбата, който ще стане 10% след Нова година, и още 2% от оборота отчисление за агенция "Митници".
Самото финансово министерство официално предлага да остави безмитните магазини само с 4% данък върху оборота. Мотивът е, че операторите имат и други бизнеси, които често са губещи и с тях те намаляват общата си печалба, от което хазната сега губи.
Лекарствата поевтиняват
в. Стандарт
Вносните лекарства поевтиняват наполовина. Това ще стане с отпадане на ограничението илачи да се купуват само от държавата производител. Заради него вносните лекарства у нас струват два пъти по-скъпо, отколкото в Eвропа, съобщи шефът на Изпълнителната агенция по лекарствата д-р Емил Христов. Той участва в семинар "Здравеопазването в ЕС".
"Спектър нет" купи телеком инфраструктурата на "Бизнес парк София"
в. Дневник
Алтернативният оператор "Спектър нет" придоби телекомуникационната инфраструктура на "Бизнес парк София", обяви Теодор Захов, собственик на "Спектър нет" и изпълнителен директор на дружеството. Съобщителната мрежа на територията на столичния бизнес парк беше изградена от германската строителна фирма "Линднер".
Продажбата беше оповестена официално във връзка с покупката на бизнес парка от американската инвестиционна компания "Грамърси". Страни по сделката за кабелната мрежа са "Спектър нет" и "Линднер" и тя не е част от по-голямата, уточни Захов.
Износът на млечни продукти удари 20-годишен рекорд
в. Дневник
За първи път от 20 години млекопроизводителите ще отчетат рекорден износ на сирене, кашкавал и масло. Експортът до края на годината ще надхвърли 20 хиляди тона, което е с около 10% повече от 2005 г. Това съобщи Симеон Присадашки, собственик на мандрата "Жоси" и член на управителния съвет на Асоциацията на млекопреработвателите. В края на месеца браншовиците ще отчетат резултатите за годината и ще набележат стратегията за развитие през 2007 г.
Плажове пред закриване заради фекалии
в. Сега
Заради завишената норма на фекалии много от плажовете по Черноморието може да бъдат закрити след влизането на България в ЕС. Това заявиха екоексперти на кръгла маса, организирана от Басейнова дирекция - Варна. Като най-лоши те посочиха плажовете във Варна и морската община Бяла, в които отклоняването от нормите достига 60%.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:31 | 09.09.22 г.
fallback