fallback

Удължават срока за спиране на търговията с акциите на Зино АД

На 22 декември, или в последния работен ден за БФБ-София, акционерите на Зино АД ще гласуват решение за преобразуване на дружеството чрез отделяне на новоучредено дружество Ино АД

17:03 | 08.12.06 г.

Срокът за спиране търговията с акциите на Зино АД – Казанлък се удължава до приключване на производството по преобразуване на дружеството или до получаване от БФБ – София АД на решение на Общото събрание на акционерите, че дружеството няма да се преобразува.

Решението е взето днес от заместник-председателя на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление „Надзор на инвестиционната дейност” Димана Ранкова.

На 22 декември, или в последния работен ден за БФБ-София, акционерите на Зино АД ще гласуват решение за преобразуване на дружеството чрез отделяне на новоучредено дружество Ино АД.

Предметът на дейност на дружеството ще включва производство на инструментална екипировка и нестандартно оборудване.

Срещу всяка акция от капитала на Зино АД-Казанлък всеки акционер придобива една акция от капитала на Ино АД. Основен акционер в Зино АД към края на септември е Танчо Димитров Михайлов с 44,83%, а Техмаш ООД притежава дял от 33,5 на сто.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:19 | 07.09.22 г.
fallback