fallback

Вписаха Монбат като публично дружество, търговията започва до края на 2006

През ноември компанията предложи за записване 4,7 млн. акции, като набра 32,67 млн. лв.

15:22 | 06.12.06 г.

На днешното си заседание Комисията за финансов (КФН) надзор взе решение да впише Монбат АД, София в регистъра си като публично дружество.

Вписана бе и емисията акции на дружеството с цел търговия на регулярен пазар, като емисията е в размер на 19,5 млн. броя обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка.

На 17 ноември Монбат предложи 4,7 млн. акции, или 24,1% от капитала си, и набра 32,67 млн. лв. Публичното предлагане се извърши при определяне на цената на изпълнение и алокиране на количеството продавани акции на основата на класиране на подадените от инвеститорите поръчки (т. нар. “букбилдинг”, на английски език „book-building”), като цената на акция бе 6,95 лв.

Дружеството планира да инвестира по 8 млн. лв. от набраните средства в изграждане на рециклиращ завод на територията на Република Сърбия и изграждане и придобиване на машини и съоръжения за производство на тягови батерии.

С други 10 млн. лв., привлечени от първичното публично предлагане, Монбат ще погаси стари задължения по лизингови договори, което ще увеличи крайния финансов резултат с 2,5 млн. лв.

От Елана Трейдинг, инвестиционен посредник по публичното предлагане, очакват акциите на Монбат да бъдат регистрирани за търговия на Българска фондова борса-София в края на настоящия месец.

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:12 | 09.09.22 г.
fallback