fallback

Искат да правят карго терминал за 100 млн. долара на летището в Добрич

Голяма европейска компания за товарни превози има интерес за покупка или концесия на летището

14:24 | 04.12.06 г.
Автор - снимка
Създател

Има заявен инвеститорски интерес към военното летище в Добрич и преустройството му в карго терминал, съобщи депутатът от левицата Ясен Пенчев пред журналисти в Добрич, цитиран от Dnes.bg.

Той уточни, че една от големите компании за товарни превози в Европа, чиито експерти вече са оглеждали пистата, е готова да вложи 100 млн. долара за модернизация на базата, като я закупи или я вземе на дългосрочна концесия.

Летището може да стане входна врата към необятния руски пазар за доставка на стоки и хранителни продукти, добави Пенчев. По неговите думи Сибирските авиолинии могат да станат партньор в проекта.

Депутатът припомни, че летището е разположено върху терен от 4 000 декара и преди години полосата е била използвана за приземяване на едни от най-големите и тежки военни машини. От най-сериозно обновяване се нуждаят навигационните устройства, посочи Пенчев.

Министерството на отбраната наскоро определи това и други летища като имоти с отпаднала необходимост, като по този начин се създава възможността за предоставянето им за обществено ползване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:58 | 07.09.22 г.
fallback