fallback

Свилоза ще увеличава капитала си шесткратно до 40 млн. лв.

Набраният чрез емисията капитал се планира да бъде насочен към модернизацията на дъщерното дружество Свилоцел АД

13:33 | 01.12.06 г.
Автор - снимка
Създател

Съветът на директорите на Свилоза АД-Свищов е взел решение за увеличаване на капитала на дружеството от 6 658 034 до 39 948 204 лв., става ясно от съобщение, публикувано от БФБ.
Броят на издадените права е 6 658 034, с присвоен борсов код R2SVIL, а предложените акции за записване са 33 290 170 с номинална и емисионна стойност от 1 лев. Съотношение между издадените права и новите акции е 1 към 5.
Капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 25 млн. нови акции.
Борсовият член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, е ИП Обединена Българска Банка АД, а банката, в която да бъде открита набирателна сметка, е ТБ Обединена Българска Банка АД.
Конкретните дати за търговия на правата, записване на акциите и датата на аукциона за неизползваните права ще бъдат оповестени допълнително след публикуване на съобщението за увеличението на капитала в Държавен вестник и централен ежедневник.
В края на август СД на Свилоза взе решение да бъдат предприети стъпки за увеличаване на капитала на дружеството, като увеличението се планираше да бъде с минимален размер от 25 млн. лв. и максимален - 35 млн. лв.
Тогава бе съобщено, че набраният чрез емисията капитал се планира да бъде насочен към модернизацията на дъщерното дружество Свилоцел АД и да допълни осигуреното финансиране по заема от Европейската банка за възстановяване и развитие и Nordic Investment Bank.
 
Свилоза АД-Свищов обяви консолидирана печалба за деветмесечието в размер на 2,025 млн. лв., или 17 на сто повече в сравнение със същия период на миналата година, когато нетната печалба бе в размер на 1,731 млн. лв.
Днес книжата на дружеството поскъпнаха с 29,33% до средна цена от 9,26 лв., като търсенето бе на максималното ограничение след новината от 9,31 лв.

Свързани компании:

Свилоза АД отписано(3MZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:50 | 07.09.22 г.
fallback