fallback

Инвестор.БГ стъпи в нов сегмент с уникален за България продукт

Новият сайт на компанията се нарича Zip.bg, като сред потребителите му е Ваня Щерева, която е и рекламно лице на проекта

17:28 | 30.11.06 г.
Автор - снимка
Създател

Ваня Щерева изпраща покани за регистрация в Zip.bg. Снимка: Investor.bg

Уникален за България продукт бе представен от интернет групата Инвестор.БГ АД на проведена днес пресконференция в Гранд хотел София. Новото начинание се нарича ZIP.BG и е първата по рода си инициатива в родното онлайн пространство.

Сайтът представлява изключително добре структуриран онлайн органайзер за контакти, който открива неизползвани досега възможности за комуникация. ZIP.BG е събирателното място в интернет, съдържащо координатите на всички хора, които са важни за вас – бизнеспартньори, приятели, познати, колеги, съученици.

„Разработването на проекта отне около шест месеца, като той бе реализиран изцяло със собствени средства и с усилията на екипа на Инвестор.БГ“, заяви Любомир Леков, изпълнителен директор на компанията.

„Сайтът е изграден, следвайки най-модерните тенденции за проектиране на мащабни информационни системи, които могат да обслужват от 1 до 100 милиона потребители“, коментира Тодор Стоянов, системен архитект в Инвестор.БГ АД.

„От друга страна, потребителският интерфейс е пионерно за България и региона постижение, като на първо място се цели удобството на потребителите и възможността да се борави с информацията по най-рационален и бърз начин. Използвана е технологията AJAX“, добави Стоянов.

Сред основните преимущества на проекта е интегрираната в него напълно нова функционалност в българския интернет – панел, който позволява да се пише на кирилица от всяка точка на света, без да е необходимо инсталирането на специален софтуер. Това обуславя изключително доброто и детайлно търсене из базата данни на сайта.

Друго ключово предимство е възможността да стигнете до важен за вас човек, използвайки своите и неговите контакти, структурирани по удобен начин. За допълнително удобство те са визуализирани с онлайн карта, което ги прави бързо разпознаваеми, благодарение и на качените от потребителите лични снимки.

За разлика от съществуващите в момента български интернет проекти с подобна насоченост, ZIP.BG е ориентиран изключително към потребители, които се представят с истинските си „лица“, реалната си самоличност, не търсят флирт или случаен разговор. Целта на проекта е да бъде полезен, да улесни общуването между хора, които вече имат установен контакт, както и да помогне на тези, които биха искали да влязат във връзка. Специфичното за ZIP.BG, в сравнение с други сайтове от тази сфера, е, че изпращането на съобщения за вътрешна комуникация между потребителите е напълно безплатно.

„Интернет за мен е най-удобният начин за комуникация, а ZIP.BG е идеалното място да намериш своите познати, без да ти се налага да обясняваш, че не търсиш случайни запознанства, секс или чат“, каза певицата и писателка Ваня Щерева, която е рекламно лице на сайта.

Тя вече е потребител с не малко поканени познати и всеки един от досегашните или нови юзъри на проекта има визуален достъп до нейния приятелски и професионален кръг.

За да влезеш в ZIP.BG обаче, ти е нужна покана, изпратена от вече регистриран потребител на сайта. Щом веднъж получиш такава, се сдобиваш с правото ти да си този, който има възможност да кани нови потребители.

Регистрираните вече потребители, а и всички нови юзъри, ще имат възможност да участват в обявената от Ваня Щерева инициатива за откриването на човека „Х“ - неин познат, с когото тя от доста време не поддържа връзка и когото се надява да открие чрез ZIP.BG най-много до месец.

Със ZIP.BG сайтовете в портфолито на Инвестор.БГ АД вече са 11, като останалите са едноименният Investor.bg, Dnes.bg, Tialoto.bg, Start.bg, Gol.bg, Netkelner.bg, Aha.bg, Snimka.bg, Blog.bg, Rabota.bg. За последно акциите на компанията са търгувани вчера на ниво от 6,99 лв. за брой.

Свързани компании:

Инвестор.БГ АД(IBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:00 | 08.09.22 г.
fallback