fallback

Проучване и добив на нефт и газ прехвърли две от разрешенията си

По време на днешната търговска сесия бяха изтъргувани 3441 лота от книжата на дружеството на нива от 7,51 до 7,60 лв.

13:22 | 30.11.06 г.

Проучване и добив на нефт и газ АД, София, прехвърля изцяло своите дялове от разрешенията за търсене и проучване на нефт и газ в блоковете "Враца-Запад" и "А-Ловеч" на другите титуляри по тях, съобщиха от кабинета. Правителството е дало разрешението си за промяната и е упълномощило министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров да подпише в този смисъл допълнителни споразумения към договорите. Проучване и добив на нефт и газ прехвърля изцяло правата си за търсене и проучване на нефт и газ в блока "Враца-Запад" на Аншуц България ЕООД. Така дружеството ще притежава 100 процента от правата и задълженията по договора. Геологопроучвателните дейности, които титулярът предвижда да изпълни до края на разрешението - февруари 2008 г., са на обща стойност над 2,06 млн. долара. Годишната такса за площ, която Аншуц България ще заплаща, е в размер на 73 260 лв.

Проучване и добив на нефт и газ прехвърли изцяло правата си и по другото разрешение за търсене и проучване на нефт и газ - в блок "А-Ловеч", на останалите титуляри - Аншуц България ЕООД и Рамко България Лимитид.

Новото разпределение на правата и задълженията между двете дружества е съответно 80 процента и 20 процента. До изтичане на срока на разрешението - март 2008 г., титулярите ще извършат геологопроучвателни дейности за над 5,5 млн. долара. Годишната такса за площ е в размер на 119 610 лв.

Разрешенията за търсене и проучване на нефт и газ в блоковете "Враца-Запад" и "А-Ловеч" са предоставени съответно през 2003 г. и 2000 г. след проведени конкурси.

За деветмесечието на 2006 г. Проучване и добив на нефт и газ АД-Плевен обяви консолидирана печалба от 3,015 млн. лв. спрямо 4,858 млн. лв. година по-рано, показва отчетът на дружеството, публикуван от БФБ – София.

Дружеството има 12 концесионни договора, от които 7 за добив на суров нефт - “Бърдарски геран”, “Горни Дъбник”, “Долни Дъбник”, “Староселци”, “Тюленово”, “Долни Луковит”, “Долни Луковит – запад”, две за добив на природен газ - “Българево” и “Дуранкулак”, и три смесени за добив на суров нефт и природен газ - “Селановци”, “Маринов геран”, “Бутан – юг”.

По време на днешната търговска сесия бяха изтъргувани 3441 лота от книжата на дружеството на нива от 7,51 до 7,60 лв., или с 0,53 на сто по-скъпо от предходната сесия.

Свързани компании:

Проучване и добив на нефт и газ АД(NGAZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:13 | 08.09.22 г.
fallback