fallback

ФЕЕИ АДСИЦ издаде облигации на обща стойност 3 млн. евро

Облигациите са с номинална стойност от 1 000 евро, годишен фиксиран купон в размер на 7.625% и шестмесечен срок на купонното плащане, а срокът на емисията е 5 години

12:48 | 29.11.06 г.

Фонд за енергетика и енергийни икономии (ФЕЕИ) АДСИЦ - София успешно е емитирал облигационен заем на стойност 3 млн. евро на 27 ноември, съобщиха от Пощенска банка, която е мениджър на емисията.
Облигациите са с номинална стойност от 1 000 евро, годишен фиксиран купон в размер на 7.625% и шестмесечен срок на купонното плащане, а срокът на емисията е 5 години.
Облигациите са обезпечени с първи по ред залог на вземания по договори, които ще бъдат придобити със средствата от емисията, или залог на парични средства, като обезпечението ще бъде учредено в полза на банката-довереник ОББ. Вземания по договори за доставка на ютилити услуги или договори за управление на сграден фонд в общински и държавни обекти могат също да бъдат предмет на обезпечение на новата емисия облигации, издадена от ФЕЕИ АДСИЦ.
Целта на емисията е придобиване на вземания, чието прехвърляне не е ограничено по силата на закона, договорно или поради естеството им, съобщават от Пощенска банка. Вземанията могат да произтичат от договори, сключени по повод предоставянето на енергоефективни услуги и дейности по смисъла на Закона за енергийна ефективност („ЕСКО договори”), както и договори за реализация на енергоспестяващи дейности в общински и държавни обекти.
ФЕЕИ АДСИЦ инвестира в секюритизация на вземания по договори за енергийна ефективност. Фондът влага набраните средства в ЕСКО договори – договори с гарантиран резултат. При този вид договаряне фирмата инвестира изцяло средства за извършване на енергийно саниране на сгради, в промишлеността и инфраструктурата, а вложените средства се изплащат от достигнатите икономии на електро- и топлоенергия.
На 17 октомври БФБ-София регистрира акциите на ФЕЕИ АДСИЦ. Емисията на фонда е от 650 хил. лева, с номинална стойност на една акция 1 лв. В началото на 2007 г. се очаква минимално увеличение на капитала на дружеството със специална инвестиционна цел с 1 млн. лв. и издаване на втора облигационна емисия от 5 млн. лв.
От началото на 2006 г. Пощенска банка е реализирала 7 облигационни емисии на обща стойност 320 млн. евро.

Свързани компании:

Фонд за енергетика и енергийни икономии - ФЕЕИ АДСИЦ(FEEI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:26 | 08.09.22 г.
fallback