fallback

Св. Св. Константин и Елена няма да освобождава от отговорност членове на СД

От КФН задължиха дружеството да отмени гласуването на точката, предвиждаща освобождаване от отговорност на членове на Съвета на директорите

17:21 | 28.11.06 г.
Автор - снимка
Създател

Комисията за финансов надзор задължи Съвета на директорите на Св. Св. Константин и Елена холдинг да предложи на предстоящото извънредно Общо събрание на акционерите на дружеството да не се гласува третата точка от дневния ред, която предвижда освобождаване на членовете на Съвета на директорите от отговорност за дейността им през периода от 16 август до датата на провеждане на събранието. Това гласи съобщение, публикувано на сайта на институцията днес.

Като аргумент от комисията посочват разпоредбите на чл. 116, ал. 7 от Закона за публичното предлагане на ценни книжа, според които единствено редовното годишно Общо събрание може да вземе решение за освобождаване от отговорност на член на управителен или контролен орган. Насроченото за 30 ноември (или 15 декември при липса на кворум) Общо събрание на компанията е извънредно, което обуславя и необходимостта от прилагане на принудителна административна мярка.

На събранието ще бъде гласувана още промяна на системата на управление на компанията от едно степенна на двустепенна, както и промени в устава на дружеството, освобождаване от длъжност на членовете на Съвета на директорите и избор на Надзорен съвет.

По последни данни членове на Съвета на директорите са Николай Николаев (председател), Таня Парушева (изпълнителен директор), Жельо Душев, Илко Запрянов и Калин Желев.

Днес акциите на Св. Св. Константин и Елена отчетоха лек спад от 0,26% до 37,57 лв. при изтъргувани 230 броя.

Свързани компании:

Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД(SKEH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:34 | 08.09.22 г.
fallback