fallback

България Ер планира 20-25% годишен ръст и покупката на 15 нови самолета

Според прокуриста на компанията въпросът за сливането на България Ер и Хемус Ер следва да се реши до година и половина

16:42 | 24.11.06 г.

България Ер е започнала преговори с Ербъс и Боинг за закупуването на чисто нови машини, с които да бъде подновен авиопаркът на компанията. Това съобщи днес прокуристът на авиокомпанията Димитър Павлов.

В краткосрочен план се планира да бъдат осигурени между 10 и 15 самолета, а в дългосрочен - до 25. Основната цел е да се гарантира максимален комфорт и сигурност на пътниците на България Ер и да бъдат привлечени нови клиенти. По думите на Павлов очакваният ръст на пътникопотока на годишна база, който се залага, е 20-25%.

Днес официално бе посрещнат двумилионният пътник на летище София. Щастливката Десислава Дамянова пристигна с полета на България Ер от Амстердам в 14.00 часа. Тя получи специален подарък от авиокомпанията - двупосочен билет до избрана от нея дестинация.

„Приемствеността в управлението на България Ер е ключов фактор за успеха ни“, обяви днес Павлов. Според него сътрудничеството между досегашния и новия мениджърски екип и запазването на спокоен и конструктивен дух на работа, са част от приоритетите в преходния период. В момента се работи в тясно сътрудничество с изпълнителния директор Златин Съръстов, подчерта прокуристът.

„Надяваме се догодина да празнуваме заедно двумилионният пътник на България Ер, Хемус Ер и Виаджо Ер”, пожела си Павлов. По негови очаквания въпросът за сливането на България Ер и Хемус Ер следва да се реши до година и половина.

Само преди два дни екипите на Агенцията за приватизация и Балкан Хемус Груп ЕАД, София парафираха приватизационния договор за продажбата на приблизително 99,99% от капитала на България Ер ЕАД, София.

Купувачът, който е 100% собственост на Химимпорт, предложи 13 млн. лв. за авиокомпанията. Инвестиционната програма през първите пет години е за 82,1 млн. евро, като от тях 65,85 млн. евро ще бъдат вложени приоритетно през следващите две години.

Предложеният от купувача брой на работните места за срок от пет години е: 621 души през първата година, 956 души - за втората година, 978 души - за третата, 1062 души - за четвъртата, и 1062 души - за петата година.

Дружеството възнамерява да разкрие 36 нови дестинации, както и 164 нови честоти за обслужване на редовните въздушни линии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:56 | 11.09.22 г.
fallback