fallback

Парафираха проектодоговора за продажбата на България Ер

Предстои парафираният проект на договора да бъде внесен за одобрение от Надзорния съвет на Агенция за приватизация

12:30 | 22.11.06 г.
Автор - снимка
Създател

Преговорният процес между екипите на Агенцията за приватизация и Балкан Хемус Груп ЕАД, София приключи успешно с двустранно парафиране на приватизационния договор за продажбата на приблизително 99,99% от капитала на България Ер ЕАД, София.

Предстои парафираният проектодоговор да бъде внесен за одобрение от Надзорния съвет на Агенция за приватизация. При положително произнасяне от страна на НС на АП, проектът ще бъде внесен за одобрение и от Министерския съвет.

На 2 ноември 2006 г. Министерски съвет определи Балкан Хемус Груп за участник, спечелил конкурса за приватизацията на България Ер.

Офертата на Балкан Хемус Груп, собственост на Химимпорт, беше на стойност 13 млн. лв. за продаваните акции, а размерът на предложените инвестиции за 5-годишния период – 82,1 млн. eвро.

Приватизацията на България Ер се извърши по утвърдената от правителството на 2 февруари тази година стратегия. Държавата ще запази влиянието си при управлението на дружеството чрез т. нар. “златна акция”, даваща правото на вето при вземането на стратегически решения.

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:37 | 14.09.22 г.
fallback