fallback

Шест бивши военни летища стават граждански

Това ще даде възможност за летищата да бъдат сключени договори за концесия със заинтересовани компании за развитие на чартърни авиопревози и услуги

18:28 | 21.11.06 г.
Автор - снимка
Създател

Министерство на отбраната ще даде за управление на Министерство на транспорта бившите военни летища в Горна Оряховица, Стара Загора, Узунджово, Добрич, Равнец и Габровница. Това съобщиха от военното министерство, като уточниха, че промяната се прави като част от политиката за разпореждане по най-добрия начин с имотите с отпаднала необходимост за Българската армия.

В сряда ще бъде обсъдено предложението за безвъзмездно прехвърляне на летищата на транспортното министерство.

Това ще даде възможност за летищата да бъдат сключени договори за концесия със заинтересовани компании за развитие на чартърни авиопревози и услуги, смятат от Министерство на отбраната. Към летищата има и голям интерес за развитието на различни карго превози.

Министерството на отбраната ще си запази правото да ползва летищата при необходимост и в кризисни ситуации. С отдаването им на концесия се очаква да бъде подобрена инфраструктурата, както и да се стимулира развитието на икономиката и туризма в регионите около летищата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:29 | 13.09.22 г.
fallback