fallback

EVN започва ремонт за 100 хил. лв. на електропровод „Клисура“

Подмяната на съоръженията трябваше да започне преди няколко седмици, но се забави заради осигуряването на фирма изпълнител и нужните материали

12:27 | 17.11.06 г.
Автор - снимка
Създател

Започна ремонтът на 20-киловолтовия електропровод „Клисура”, който захранва селищата от западната половина на Карловската котловина, съобщиха кметове. Над 100 000 лева ще вложи собственикът на електроразпределителното дружество в района – австрийската фирма EVN.

Ремонтът трябва да приключи за около 40 дни до Нова година. Кметовете на селищата в западния край на общината са предупредени за извършването на ремонта и че спирането на тока ще става по определен график. Той ще бъде оповестен допълнително за всяко селище и разлепен на определени публични места.

Подмяната на съоръженията трябваше да започне преди няколко седмици, но се забави заради осигуряването на фирма изпълнител и нужните материали. След приключването на ремонта проблеми с електрозахранването на селищата не трябва да има.

Ремонтът на 20-киловолтовия електропровод се наложи заради системните изключвания на тока или ниското напрежение в елмрежата в Карловско, причинено от честите аварии по трасето. Цяло лято стотици жители на гр. Клисура и на селата Столетово, Кърнаре, Розино, Слатина, Христо Даново и др. се оплакваха, че токът непрекъснато спира. Заради липсата на електричество или ниското му напрежение горяха уреди, а хотелиери, ресторантьори и собственици на магазини търпяха загуби и изхвърляха хранителни продукти и апарати, развалени в жегата.

От EVN са заявили пред общинските ръководства на Карлово и Сопот, че за 2007 г. предвиждат инвестиции за около 1,475 млн лева в района, като в тази сума не се включват обекти, в които ще има ново строителство. Основно са планирани подмяна на електропроводи и на въздушни кабелни мрежи, ремонт на проводници, изграждане на електропроводно отклонение и трафопост в карловското село Васил Левски и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:31 | 09.09.22 г.
fallback