fallback

Над 15 млн. лв. инвестира Порше БГ в център на Фолксваген

Комплексът е разположен на обща площ от 38 декара и застроена площ от 5 300 кв. м

10:56 | 16.11.06 г.

Новият продажбено-сервизен комплекс на Фолксваген - „Порше София Изток“ вече е отворен за клиенти. Автомобилният център се намира на бул. „Околовръстен път“ 360 и функционира от 23 октомври 2006 година.

Комплексът е разположен на обща площ от 38 декара и застроена площ от 5 300 кв. м.

Общият размер на инвестицията, направена от „Порше БГ“ - официален вносител на Фолксваген за България, е над 15 млн. лв.

В автосервиза има 27 работни места, на които ще се извършват общи и бояджийски ремонти с високотехнологично оборудване.

Освен нови, в комплекса ще се предлагат за продажба и употребявани автомобили, за които е предвидена специална зона със 70 места.

Изградени са магазини за оригинални резервни части, бутик за автоаксесоари и сувенири, както и кафе-бар. Паркингът за посетители е с капацитет 150 паркоместа.

Изложбените автомобили, за които са предвидени 14 места, са разположени около центъра на шоурума лъчеобразно. Избрана е тази подредба, за да може клиентът да има визуален контакт с всеки един от експонатите, поясниха от „Порше БГ“. На външните изложбени площи са разположени лекотоварните автомобили на Фолксваген.

На 18 и 19 ноември 2006 година в „Порше София Изток“ ще се проведат „Дни на Фолксваген за цялото семейство“, по време на които всеки посетител ще може да направи тест драйв на любимия си автомобил. Почти цялата гама автомобили от марката са предоставени за пробно шофиране.

Според данните на Съюза на вносителите на автомобили за периода януари-септември 2006 г. у нас са продадени общо 1824 нови автомобила с марка Фолксваген. Това представлява увеличение от 6,38% спрямо същия период на миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:05 | 13.09.22 г.
fallback