fallback

Три фирми искат да сертифицират IT уменията на чиновниците

Целта на обществената поръчка е служителите от администрацията в цялата страна да имат възможност да получат от независим и международно признат оценител персонален сертификат, удостоверяващ техните IT умения

13:00 | 14.11.06 г.
Автор - снимка
Създател

ЦАПК Прогрес ООД, Немечек ООД и СТЕС – BG ООД са трите фирми, които до 17:00 часа в понеделник са внесли документи за участие в процедурата за избор на изпълнител по обществената поръчка за сертифициране на базовите компютърни умения на служителите от администрацията, съобщиха от Министерство на държавната администрация и административната реформа (МДААР).

Изискванията към всеки кандидат е да бъде оторизиран представител за България на международната сертифицираща институция, която е носител на авторските права в ЕС и/или света; той и/или носителят на авторските права (разработчикът) да притежават актуален сертификат за качество; да има акредитирани тестови центрове на територията на страната.

Целта на обществената поръчка е служителите от администрацията в цялата страна да имат възможност да получат от независим и международно признат оценител персонален сертификат, удостоверяващ техните IT умения.

До 31 март 2007 г. 10 хил. служители от цялата страна ще положат тест за проверка на компютърни умения. Успешно издържалите изпитите ще бъдат включени в уеб-базиран регистър, където ще могат да се правят детайлни справки за постигнатите резултати.

Предстои комисията да разгледа документите на кандидатите и да прецени дали отговарят на посочените изисквания, за да бъдат допуснати до следващия етап на процедурата - отварянето на ценовите оферти.

При класирането на допуснатите кандидати цената ще е определящ критерий с тежест 51%, представеният бизнес и финансов модел ще даде 23% от оценката, 18% са за съдържанието на тестовете и локализацията на тестовите центрове, валидността на сертификатите в чужбина ще има тежест 8%.

ЦАПК Прогрес ООД е създадено от българското правителство през 1982 г., като изпълнител на проекти за модерни информационни системи на Програмата за развитие на ООН и е официален партньор на Dell, Oracle, Microsoft и Autodesk от 1991 г., като системен разработчик и интегратор, както и на Mutoh и Xerox.

Немечек ООД e частна компания, основана през 1998 г. като част от "Global Sourcing" стратегията на Nemetschek AG (Германия). Компанията съществува като независима от 2002 година. Паралелно с аутсорсинг на софтуер Немечек България осигурява и широк спектър от собствени софтуерни решения и услуги както на външния, така и на вътрешния пазар.

Consulting and Technical Education Company-BG (СТЕС-BG) ООД e специализирана в обучението и консултациите по най-новите технологии на Microsoft и предлага услуги в областта на планирането, внедряването и експлоатацията на IT системи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:39 | 10.09.22 г.
fallback