fallback

Пловдив обяви награда за граждани с идеи за благоустрояване

Авторът на най-интересното мнение ще получи награда – уикенд за двама в екохотел “Здравец”

08:36 | 13.11.06 г.
Автор - снимка
Създател

Допитване до гражданите “Как да облагородим кварталите, за да станат по-приятни за живеене” обяви кметът на пловдивския район “Западен” Маргарита Вакрилова, съобщиха от общината.

Предложенията ще се приемат до 20 ноември 2006 г., за да може най-подходящите да влязат в стратегическия план за развитие на района през 2007-2009 г., който ще бъде готов до края на месеца.

Авторът на най-интересното мнение ще получи награда – уикенд за двама в екохотел “Здравец”.

“Нашата цел е да направим един каталог от идеи и да ги осъществяваме според финансовите си възможности, за да стане район “Западен” такъв, какъвто го искат хората”, поясни Вакрилова.

Eкипи на районната администрация изготвят стратегическия план. В него ще бъдат включени проекти в областта на капиталното строителство, инфраструктурата, озеленяването, чистотата, образованието, спорта.

“В плана ще присъстват програмата за реконструкция на тротоарите, повредени от корените на дървета, и предложение как да се реши генерално проблемът с гаражите. Подготвяме разработки за алейното осветлени в парк “Ружа” и възстановяване на фонтана в него, за реконструкция на вътрешнокварталните улици, за опазване на зелените площи и за по-ефективна жилищна политика”, поясни Маргарита Вакрилова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:49 | 12.09.22 г.
fallback