fallback

Евроинс с нов лиценз за Гражданска отговорност за автомобилистите

Евроинс е третата застрахователна компания, която получава лиценз от КФН да предлага задължителна застраховка „Гражданска отговорност на автомобилистите”

11:49 | 10.11.06 г.
Автор - снимка
Създател

На 8 ноември 2006 година Комисията за финансов надзор издаде на ЗД Евроинс АД нов лиценз по т. 10.1 от Раздел ІІ, буква “А” на Приложение № 1 към Кодекса за застраховането – “Всяка отговорност за вреди, възникващи при използване на сухопътни моторни превозни средства”, съобщиха от Евроинс.

Съгласно приетия Кодекс за застраховане в началото на 2006 година, всички застрахователи, които предлагат на своите клиенти застраховка „Гражданска отговорност на автомобилистите” бяха задължени в срок до една година от влизане в сила на Кодекса да подадат в КФН необходимите документи за издаване на нов лиценз за предлагане на тази застраховка.

Евроинс е третата застрахователна компания, която получава лиценз от КФН да предлага задължителна застраховка „Гражданска отговорност на автомобилистите”.

За 2005 година приходите на застрахователното дружество по застраховка „Гражданска отговорност на автомобилистите” (включително застраховка „Зелена карта”) са в размер на 19 млн. лв, което отрежда на компанията пазарен дял от 7,6%.

Към момента няма сделки с акции на дружеството, а вчера книжата отбелязаха ръст от 0,84 на сто до средна цена 6,02 лв. за брой.

Свързани компании:

ЗД Евроинс АД(5IC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:31 | 10.09.22 г.
fallback