fallback

Три фирми кандидатстват за разработването на Административен регистър

Системата трябва да стартира в края на 2007 г., като преди това ще има тестови и обучителен период за работа със софтуера

11:12 | 10.11.06 г.
Автор - снимка
Създател

Трима са кандидатите, които са внесли своите документи по процедурата за избор на изпълнител по обществената поръчка за разработване и доставяне на информационна система за поддръжка на нов уеб базиран административен регистър, съобщиха от Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР).

Това са "НИТ - Нови Интернет Технологии" ООД, "Верео Текнолоджикс" ЕООД и "БГ Уеб Софт" ЕООД, се посочва в съобщението.

Предстои комисията да разгледа документите на кандидатите и да прецени дали отговарят на посочените изисквания, за да бъдат допуснати до следващия етап на процедурата - отварянето на ценовите оферти.

При класирането на допуснатите кандидати цената ще е определящ критерий с тежест 60 на сто, останалите 40 на сто от оценката са за техническите показатели.

Административният регистър ще представлява единна електронна система от база данни, която ще събере досега съществуващите регистри, свързани с администрацията, на принципа „под един покрив“. Базата данни ще се поддържа от МДААР и ще бъде актуализирана чрез редовно предоставяна информация от страна на всички административни структури.

Информационният масив ще бъде използван за анализи на състоянието на администрацията. До него свободен достъп ще имат гражданите и представители на бизнеса, така че да могат да получават актуална информация в реално време за всичко, свързано с държавната администрация, с регулаторните режими и административните услуги, с незаетите длъжности в администрацията и обявленията за конкурси.

Системата трябва да стартира в края на 2007 г., като преди това ще има тестови и обучителен период за работа със софтуера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:36 | 10.09.22 г.
fallback