fallback

Директорите на Бояна филм прекратиха договора на прокуриста Дейвид Варод

Продължават обвиненията в саботаж и изненадващи претенции между настоящото ръководство на Бояна филм и купувача на дружеството

13:21 | 09.11.06 г.
Автор - снимка
Създател

На свое заседание в сряда Съветът на директорите на „Бояна филм” ЕАД е решил да прекрати договора за търговско управление на прокуриста Дейвид Мордехай Варод, става ясно от съобщение на компанията. В проведеното вчера заседание са участвали проф. Георги Дюлгеров, Николай Волев, Радослав Спасов и Евгений Михайлов. Прекратяването на договора е заради системното му нарушаване, обясняват от „Бояна филм“. Според дружеството Варод от месеци саботира дейността на компанията, за което са информирани както министърът на културата като принципал, така и Агенция за приватизация.

Като основните причини за решението се посочват действията на прокуриста, „с които той от първия ден на своето назначение саботира работата на дружеството и въпреки категоричната забрана на договора за търговско управление, продължава да развива конкурентна на „Бояна филм” ЕАД дейност“. „Отказва да подписва договори с клиенти на „Бояна филм” ЕАД, какъвто пример е случаят с „Ню Имидж България” ЕООД относно филмова продукция „Бранд Хаузер”, който договор обаче Дейвид Мордехай Варод е подписал като управител на „Ню Имидж България” ЕООД“. „Ню Имидж България“ бе избран за купувач на „Бояна филм“ през юни миналата година с оферта от 12,2 млн. лв. и планове за инвестиции в размер на 30,5 млн. лв. Приватизационният договор бе подписан през януари 2006 г., но дружеството още не е влязло във владение поради водени съдебни дела за имоти на Киноцентъра и изненадващи допълнителни условия за разходи и заплащания.

Според настоящия Борд на директорите на „Бояна филм“ Варод смята да използва заварените средства по банковите сметки на дружеството за инвестиции, които ще претендира да му бъдат признати от Агенцията за следприватизационен контрол, като освен това няма намерение да ремонтира прилежащата инфраструктура. От купувача пък протестират, че сградният фонд и инфраструктурата са в много лошо състояние и е било „нелепо“ държавата да твърди, че продаваното дружество е печелившо и в добро състояние при това положение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:48 | 10.09.22 г.
fallback