fallback

КФН вписа увеличенията на Софарма и Люк АДСИЦ

Капиталът на фармацевтичната компания бе увеличен от 66 млн. лв. на 132 млн. лв. чрез издаване на нови 66 млн. акции, всяка с номинална стойност от 1 лв.

17:53 | 08.11.06 г.
Автор - снимка
Създател

Комисията за финансов надзор (КФН) вписа последваща емисия акции от двукратното увеличение на капитала на Софарма АД, съобщиха от институцията.
Капиталът на фармацевтичната компания бе увеличен от 66 млн. лв. на 132 млн. лв. чрез издаване на нови 66 млн. акции, всяка с номинална стойност от 1 лв. Днес бяха изтъргувани близо 12 хил. акции на дружеството на средна цена от 6,72 лв., с 2,18% по-висока от вчера.
КФН вписа в регистъра си и емисия акции на Люк АДСИЦ. С цел търговия на фондовата борса са вписани 1,5 млн. обикновени акции с номинална стойност един лев всяка. Първоначалното увеличение на капитала на дружеството от 500 хил. лв. на 1,5 млн. лв. приключи в края на септември.
Люк АДСИЦ стартира изграждане на търговски комплекс Pfohe Mall във Варна. В края на миналия месец компанията сключи договор за инвестиционен кредит с Банка Пиреос България АД в размер на 8 млн. евро, който ще се използва за финансиране на проекта.

Свързани компании:

Люк АДСИЦ(LUKE)

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:06 | 10.09.22 г.
fallback