fallback

БФБ-София регистрира облигации на Ален Мак и Б.Л. Лизинг

Общият размер на емисията на Ален Мак е 6,5 млн. евро, а тази на Б.Л. Лизинг е в размер на 3 млн. евро

14:58 | 07.11.06 г.
Автор - снимка
Създател

Съветът на директорите на БФБ – София регистрира за търговия емисии облигации на Ален Мак и Б.Л. Лизинг, съобщиха от борсата.

Общият размер на емисията на Ален Мак е 6,5 млн. евро, като облигациите са 6 500 броя обикновени, лихвоносни, необезпечени, всяка с номинал от 1000 евро. Емисията е с матуритет от 5 години, като годишната доходност е равна на 3-месечния Euribor + 4,75%, но не по-малко от 7,5%. Лихвените плащания са през 3 месеца, а погасяването на главницата ще се извърши на равни вноски заедно с последните 12 плащания.

Емисията, която е първа по ред за емитента, е регистрирана на „Неофициален пазар на облигации“ с борсов код BALMAK. Търговията с книжата ще стартира на 9 ноември.

Облигациите на Б.Л. Лизинг са с обща номинална стойност от 3 млн. евро (3 000 броя, всяка една с номинал от 1 000 евро), матуритет от 5 години и годишен лихвен процент в размер на 3-месечния Euribor + 4,25%. Лихвените плащания се извършват на всеки 3 месеца, като заемът ще бъде погасен на равни вноски заедно с последните четири плащания.

Емисията е регистрирана за търговия на „Неофициален пазар на облигации“ с борсов код BBLL и е първата, издадена от дружеството. Дата на въвеждане за търговия ще бъде обявена допълнително.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:19 | 10.09.22 г.
fallback