fallback

Започва проверка във варненското Електроразпределение

Проверката ще установи две неща - дали качеството на електроенергията отговаря на българския държавен стандарт и готово ли е “Електроразпределение” за предстоящия зимен сезон

17:10 | 06.11.06 г.
Автор - снимка
Създател

До месец на територията на община Варна ще бъде направена цялостна проверка за качеството на подавания ток от варненското “Електроразпределение”, съобщи адвокат Иван Кръстев от сдружение “Национална лига – потребители на услуги”.

Проверката ще установи две неща - дали качеството на електроенергията отговаря на българския държавен стандарт и готово ли е “Електроразпределение” за предстоящия зимен сезон. Тя е поръчана от варненския Общински съвет, а поводът за назначението й в “Електроразпределение”- Варна са зачестилите аварии в електропреносната мрежа на града. Само през последния месец на територията на Варна станаха 7 сериозни повреди. В проверката ще участват 9 експерти – енергетици и вещи лица.

Адвокат Кръстев, който представляваше в съда 139-те варненски села, които съдят електроразпределителното дружество, заяви, че очаква настоящата проверка да потвърди, че подаваната енергия не е по БДС.

Той не е съгласен с версията, изказана от премиера Станишев, че масовото строителство през последните години е една от причините за лошото качество на тока в града, тъй като за всеки строеж се изисква и разрешението на “Електроразпределение” – Варна.

От своя страна и работещите в предприятието имат своите основания за недоволство. От синдиката на енергетиците заявиха, че ще подадат сигнал към Инспекцията по труда за лошите условия на труд в дружеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:17 | 13.09.22 г.
fallback