fallback

БМФ иска разрешение да продаде 25% от Булярд корабостроителна индустрия

Булярд АД е поискал да закупи притежаваните от Параходството 5 469 476 броя акции, представляващи 25% от капитала

14:55 | 06.11.06 г.
Автор - снимка
Създател

Параходство Български Морски Флот ЕАД е отправило искане до Министъра на транспорта да разреши продажбата на 25% от дяловото участие на дружеството в Булярд корабостроителна индустрия АД за сумата от 5 555 555 щатски долара, съобщава БФБ.
С писмо от 2 август Булярд АД, в качеството си на съакционер в Булярд корабостроителна индустрия АД, е поискал да закупи притежаваните от Параходството 5 469 476 броя акции, представляващи 25% от капитала.
БМФ е отправило молба към Министъра на транспорта в качеството му на упражняващ правата на държавата като едноличен собственик на капитала дружеството да прекрати акционерното си участие в Булярд корабостроителна индустрия АД.
В началото на октомври от БМФ до Министъра на транспорта бяха изпратени и искания за разрешения за продажба на имоти собственост на компанията. Две седмици по-късно стана ясно, че дружеството продава на търг и почивната си база в с. Аспарухово, намиращо се на 90 км от Варна.
БМФ е с основен капитал в размер на 109,02 млн. лева и собствен към края на първото шестмесечие от 893,4 млн. лв. Eдинствен акционер в БМФ все още е държавата, като в момента се изготвя стратегията за приватизация на дружеството.
Индустриален Холдинг България АД-София притежава по последни данни 61,50% от Булярд АД. Булярд АД е собственик на останалите 75% от капитала на Булярд корабостроителна индустрия - дружеството, което притежава активите на бившата Варненска корабостроителница.

Свързани компании:

Индустриален Холдинг България АД(IHB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:55 | 10.09.22 г.
fallback