fallback

Радио Експрес стана петата придобивка у нас на SBS Broadcasting

Досега радиото беше собственост на гръцката Антена груп, която притежава Нова телевизия

09:28 | 06.11.06 г.
Автор - снимка
Създател

SBS Broadcasting финализира придобиването на Радио Експрес – радиомрежа, която покрива голяма част от България, включително и двата най-големи града София и Пловдив. Това съобщиха от компанията, като уточниха, че параметрите по сделката са конфиденциални.

С това закупуване SBS увеличава присъствието си на българския радиопазар, като добавя девет нови града в националното покритие на цялата медийна група.

По-рано тази година компанията придоби националните радиомрежи Витоша и Веселина, а също и Радио Атлантик в София и Радио Ритмо в Пловдив. С включването на Радио Експрес в мрежата на групата SBS вече покрива всички регионални центрове и големи градове в България и заема водеща позиция на българския радиопазар, като притежава 28 радиолицензии.

„Текущата консолидация на радиопазара в България е естествен процес и Антена продава Радио Експрес, за да фокусира дейностите си върху телевизионния пазар“, заявява Силва Зурлева, председател на Съвета на директорите на Нова телевизия, собственост на Антена.

„С придобиването на Радио Експрес SBS става една от водещите медийни компании в България. Намеренията ни са заедно с Витоша, Веселина, Атлантик и Ритмо да увеличим растежа си и популярността на нашите радиа в България възможно най-добре и да бъдем част от динамичния български медиен пазар. Ще продължим работа по разширяване на дейностите ни в Югоизточна Европа в условията един бързоразвиващ се пазар“, коментира Патрик Тильо, главен изпълнителен директор на SBS.

SBS оперира на няколко пазара в Югоизточна Европа. В Румъния притежава водещата радиомрежа в страната Kiss FM и Magic FM, а също Prima TV и TV K Lumea. В Гърция медийният гигант управлява водещата радиостанция в Атина - Lampsi FM.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:30 | 14.09.22 г.
fallback