fallback

Пловдивският панаир поканен за член на международна браншова организация

Всяка компания трябва да внесе еднократна такса от 200 000 долара, а годишният членски внос е 10 000 долара

18:27 | 03.11.06 г.

Покана да стане член на Асоциацията на световните търговски центрове получи днес Международен панаир - Пловдив. Това съобщи пред журналисти в панаирното градче председателят на организацията Брайън Монтгомъри.

Решението за поканата е взето по време на 37-та генерална асамблея на асоциацията, проведена от 29 октомври до 1 ноември в Истанбул.

Всяка компания трябва да внесе еднократна такса от 200 000 долара, а годишният членски внос е 10 000 долара. Членовете на асоциацията получават възможност да влязат в нейния справочник, да ползват логото й, да участват в семинари за обучение и срещи с останалите членове.

Предложението ще бъде обсъдено на заседание на борда на директорите на Международния панаир.

Асоциацията на световните търговски центрове има 280 членове от 80 държави. Това са най-вече търговски центрове и панаири. Над 750 000 световни компании са свързани с членовете й. Организацията е учредена през 1970 г. с цел да съдейства за развитието на международната търговия. Сред учредителите са центровете в Хюстън, Ню Орлийнс, Ню Йорк и Токио.

Вчера бе приеха стратегия за преструктуриране на Международния пловдивски панаир, според която държавата ще запази мажоритарен дял – минимум 51%, в дружеството. Това според Министерски съвет ще подпомогне реализирането на редица инфраструктурни проекти, необходими за модернизирането на панаира и повишаване на конкурентоспособността му.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:42 | 11.09.22 г.
fallback