fallback

Преглед на печата за 3 ноември

08:29 | 03.11.06 г.

БТК ще продава телефонната палата в София в. Новинар

Мажоритарният собственик на Българската телекомуникационна компания (БТК) се кани да продаде сградата на Телефонната палата в София, която е паметник на културата. "Обмисляме дали е ефективно да разполагаме с телефонна палата в самия център на София, заяви главният изпълнителен директор на телекома Мартин Щауб. Трябва първо да обмислим пазарната стойност на имота и колко ще ни струва преместването на оборудването, обясни той. Палатата, която се намира на ул. "Гурко", има 17 000 кв. м разгърната площ. Преди няколко месеца БТК отдели целия си сграден фонд в отделна дъщерна компания. Японци строят завод в Ямбол в. Стандарт

 

Японската фирма "Язаки" ще строи свой завод за електрооборудване в Ямбол. Инвестицията е на стойност 20 млн. евро. Благодарение на нея в Града на Диана ще се открият 2500 нови работни места, обясниха от общината. Заводът ще бъде изграден върху 25 дка, като вече е закупен парцел от 50 дка. Първоначално "Язаки" ще направи пилотен цех върху 4,3 дка, чиято първа копка ще бъде през януари 2007 г.

Ремонтите на софийските улици се удължават до 12 декември в. Дневник Ремонтите по софийските булеварди и улици ще продължат до началото на декември. Най-дълъг ще е този на бул. "Янко Сакъзов", който ще приключи на 12 декември. Има забавяне на работите заради тръжната процедура около поръчките на трамвайните релси, които се купуват от Чехия и Полша, обясни зам.-кметът по транспорта Велизар Стоилов. Ремонтите трябваше да приключат до началото на ноември. Трамвайни линии се подменят по бул. "Янко Сакъзов" и по ул. "Шипченски проход". Основният ремонт на "Шипченски проход" ще приключи на 15 ноември до Първо РПУ и ще продължи напролет, уточни Стоилов. Тази неделя започва ремонтът на кръстовището на бул. "Цар Борис" ІІІ с Околовръстното. По план той трябваше да тръгне в събота, но е отложен с ден заради Задушница. Асфалтът ще бъде подменен изцяло. По булеварда в посока Княжево ще бъде поправен и 800 метра паваж. Продължава запълването на дупки и по 25 малки улици.

Нови хан продава евтино гора за 6-звездно селище

в.Сега Индийският милиардер Прамод Митал иска да купи близо 3300 декара гора край с. Нови хан и да строи 6-звездно селище. Теренът струва поне 56 млн. лева, но е оценен 8 пъти по-евтино. Това съобщи пред "Сега" Огнян Чипев, шеф на сдружението "Нови хан - европейско селище".  Лично кметът на Елин Пелин Янко Янков лансирал сделката. Местните хора обаче се опасяват, че гората ще бъде изсечена не за луксозно строителство, а за съхраняване на отпадъци. Съдбата на имота ще се решава днес на извънредно заседание на общинския съвет на Елин Пелин.

 

 

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:11 | 11.09.22 г.
fallback