fallback

Пощите ще приемат уведомления за регистриране на трудови договори

Служителите в пощата, които имат достъп до обработваните данни на клиентите, се задължават да не предоставят достъп до данните на трети лица

15:29 | 02.11.06 г.
Автор - снимка
Създател

Работодателите ще могат да подават уведомления за регистриране на трудовите договори и в определени пощенски станции. Това гласи договорът за възлагане на функции, който беше подписан днес между Национална агенция за приходите (НАП) и “Български пощи” ЕАД. Според документа в пощенските станции ще могат да се подават също годишни декларации за облагане на доходите на физическите лица, патентни декларации, годишни декларации за облагане с корпоративни данъци. След подписването на договора ще могат да се извършва проверка за здравния статус на лицата от интернет.

По силата на договора “Български пощи” ЕАД се задължава да предоставя на гражданите и фирмите формуляри и декларации, както и да осигури възможност за плащане на данъци и осигурителни вноски в пощенските станции чрез пощенски записи.

В определени пощенски станции ще се приемат декларациите и уведомленията за трудовите договори. Конкретните станции се определят от териториалните директори на НАП и директорите на териториалните поделения на “Български пощи”.

Служителите в пощата, които имат достъп до обработваните данни на клиентите, се задължават да не предоставят достъп до данните на трети лица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:24 | 11.09.22 г.
fallback