fallback

Преглед на печата 1 ноември

08:20 | 01.11.06 г.
Автор - снимка
Създател

Община Варна атакува приватизацията на енергото
в. Сега
Варненският общински съвет ще сезира Агенцията за следприватизационен контрол за неизпълнение на приватизационния договор между държавата и немската E.ON, която купи местното енерго. "Ако авариите с тока продължат и се установи, че местното енерго подава некачествено електричество, това ще е неизпълнение на приватизационния договор", обяви вчера председателят на местния парламент Борислав Гуцанов.
Данъчен с рекоден подкуп се разкая и получи лека присъда
в. Дневник
Данъчният служител Александър Ангелов, който през юли поиска рекорден подкуп от 1.5 млн. лв., във вторник беше осъден на две години и шест месеца затвор и глоба от 10 хил. лв. Присъдата на Софийския градски съд е под минималния размер за това престъпление, тъй като Ангелов направи пълни самопризнания и се разкая. Ако не беше съдействал на правосъдието, той щеше да получи от 3 до 10 години затвор.
Пшеницата удари 270 лв. на тон на борсата
в. Сега
Котировките "продава" на пшеницата на последната сесия на русенската стокова борса се вдигнаха до 245 - 265 лв. на тон, като има и опити около и над цената 270 лв. Това съобщи вчера шефът на борсата Иван Иванов. Дори офертите "купува" за хлебното зърно са се вдигнали с 10 -15 лв. на тон и достигат 235 - 245 лв. Според Иванов ситуацията сега може да се характеризира като "организиран хаос".
Собственикът на "Веселина" купува и радио "Експрес"
в. Дневник
Скандинавската медийна компания "Ес Би Ес броудкастинг" (SBS Broadcasting) е на път да придобие пета радиостанция за период от половин година. За финализирането на сделката за купуване на 100% от акциите на "Експрес" се чака единствено разрешение от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС). Засега радиото е собственост на гръцката "Антена груп", която в България притежава и "Нова телевизия".
Затягат контрола за внос от Турция
в. Стандарт
От днес камионите, натоварени с карго стоки от Турция, ще влизат през граничния пункт Капитан Андреево само с ТИР карнети. Такава е практиката в страните от Европейския съюз. Няма да бъде допускан внос с обикновени фактури, както беше досега. Свиленградската митница вече е предупредила официално властите в Одрин.
Масово се краде самоличност в Интернет
в. Новинар
Кражбата на самоличност зае застрашителни размери и в България. Това е най-големият компютърен проблем в момента, заяви Теодор Милев, управляващ директор на "Майкрософт" за България. Недоброжелатели могат да откраднат юзър нейма (потребителско име) и паролата на някое частно лице и след това да боравят с неговите данни. Освен това могат да влизат в чужди компютри и да теглят информация. Най-много оплаквания са постъпили от банки.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:25 | 12.09.22 г.
fallback