fallback

Няма нарушения в Хасково Табак според ликвидаторите на дружеството

Според МИЕ в дружеството в ликвидация са допуснати груби нарушения при продажбата на три машини за производство на филтри

18:06 | 31.10.06 г.
Автор - снимка
Създател

В "Хасково Табак" АД няма извършени нарушения, заявиха на пресконференция днес ликвидаторите на дружеството Васил Зографов и Мюмюн Искендер, цитирани от Dnes.bg.

Повод за брифинга беше съобщение на пресцентъра на министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) от 27 октомври, според което в хасковското дружество в ликвидация са допуснати груби нарушения при продажбата на три машини за производство на филтри. Нарушенията били установени при проверка, извършена по заповед на министър Румен Овчаров.

По думите на Васил Зографов, и двете продажби са извършени със съгласието на Управителния съвет на "Булгартабак холдинг". Той уточни, че първата сделка е извършена от "Хасково БТ" АД през март, при която са продадени две машини за производство на филтри на "Юрий Гагарин БТ" АД-Пловдив. Зографов подчерта, че през този период и двете дружества са били в системата на холдинга. Той допълни, че има всички документи за извършване на продажбата.

В съобщението на МИЕ беше посочено, че за продажба са били договорени стари машини, а всъщност били продадени по-нови машини, като двамата директори са разпоредели да бъдат подменени идентификационните табели на съоръженията.

Втората сделка, при която машина за производство на филтри е продадена на американската компания "Allan-Group", е извършена от "Хасково Табак" АД в ликвидация. Под документите за извършване на сделката стоят подписите и на двамата ликвидатори, подчерта Зографов. По думите му сделката за тях се счита за приключена, след като получат обратната митническа декларация за износ на съоръжението. Според него двамата не могат да носят отговорност за по-нататъшната съдба на машината.

В съобщението на МИЕ беше посочено още, че има данни една от машините да е била предназначена за незаконно производство на цигари, а такъв лиценз притежават само дружествата в системата на "Булгартабак холдинг".

Свързани компании:

Хасково-БТ АД - в ликвидация(4H9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:52 | 13.09.22 г.
fallback