fallback

Откриваме бизнес и културен център в Истанбул

България ще има бизнес и културен център в Истанбул

12:03 | 26.10.06 г.
Автор - снимка
Създател

България ще има бизнес и културен център в Истанбул, съобщи правителствената информационна служба. Правителството определи министъра на икономиката и енергетиката да упражнява правата на държавата върху недвижим имот, който се намира в квартал "Шишли".

През 1998 г., въз основа на протокол, подписан между правителствата на България и Турция, имотът с обща площ 848,50 кв. м е предоставен за ползване от българската държава за срок от 99 години като компенсация за събореното в Истанбул през 1993 г. българско училище "Антим I". В протокола е записано, че имотът се осигурява за изграждането на български бизнес и културен център, а турската страна се задължава да оказва съдействие за получаване на разрешителните за строеж.

През април 2001 г. с решение на Министерския съвет имотът е предоставен безвъзмездно на министерствата на икономиката и на културата. Днешното решение ще даде възможност да се започне реконструкцията на обекта.

Разкриването на наш бизнес и културен център в Истанбул ще съдейства за популяризиране на българския бизнес и инвестиционната среда сред представителите на големите международни компании, които имат офиси в югоизточната ни съседка, смятат от Министерски съвет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:32 | 11.09.22 г.
fallback