fallback

Близо 700 чиновници отново стават студенти

Обучените служители ще работят в държавната администрация поне година след завършване на съответната специализация

13:45 | 24.10.06 г.
Автор - снимка
Създател

Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев, ректорите и деканите на седем университета подписаха договорите за многомодулни специализации за служители от държавната администрация, съобщи министерството.

Висшите училища, които през учебната 2006/2007 г. ще обучават 693-ма служители, са Бургаският свободен университет, Варненският свободен университет "Черноризец Храбър", Великотърновският университет "Св. Св. Кирил и Методий", Нов български университет, Софийският университет "Св.Климент Охридски", Стопанската академия "Димитър Ценов" и Югозападният университет "Неофит Рилски".

„Тридесет и пет служители от нашето министерство са се записали за обученията, като някои от тях вече имат по две висши образования и това за тях е възможност да придобият трето“, подчертава Николай Василев, цитиран в съобщението на министерството.

Държавните служители ще могат да избират да се обучават в три тематични области - „Управление на администрацията“, „Организация на административната дейност и процеси“ и „Европейска административна практика“.

Изискванията към „кандидат-студентите“ са да притежават образователно-квалификационна степен поне „бакалавър“ с успех от дипломата не по-нисък от „добър“ (4.00), да имат най-малко три години стаж в държавната администрация и през последните две години да имат обща оценка от годишните атестации най-малко „две“.

Служителите, които се включат в обученията, се задължават да работят в държавната администрация за срок от 12 месеца след завършване на съответната специализация. 

Тазгодишното обучение ще започне през ноември, като ще се провежда в задочна форма. След приключването му ще бъде направен анализ на резултатите въз основа на процента на успешно преминалите курса и на постигнатия от тях успех и ще бъде обявена обществена поръчка и за втория етап.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:48 | 11.09.22 г.
fallback