fallback

Пет оферти за рехабилитация на пътя Плевен - Никопол

Най-висока е офертата на Strabag – 16,8 млн. евро, а най-ниска - тази на българската компания PSI на стойност 12,5 млн. евро

12:15 | 24.10.06 г.

Пет оферти бяха подадени в търга за рехабилитацията на път ІІ-34 Плевен – Никопол, съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
Кандидатите да извършат строителните работи са българските фирми PSI, Холдингово дружество пътища и консорциум AB – Engineering, австрийската компания Strabag AG и португалската Lena Engenharia e Construcoes S. A.
Най-ниска цена са предложили от PSI – 12,5 млн. евро, следвани от Холдингово дружество пътища с 14,3 млн. евро и консорциум AB – Engineering с 14,9 млн. евро. Най-висока е офертата на Strabag – 16,8 млн. евро. Офертата на Lena Engenharia e Construcoes S. A. Е за 15,6 млн. евро.
Строителните работи по трасето ще се финансират по програма ФАР – Трансгранично сътрудничество с Румъния, финансов меморандум 2004.
Общата дължина на пътя, който ще се рехабилитира, е 45 км и преминава през шест селища. По проекта се предвижда да бъдат ремонтирани и четири големи съоръжения по трасето на отсечката.

Свързани компании:

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:52 | 11.09.22 г.
fallback