fallback

Търговията с правата на Алфа Пропърти 1 на фокус тази седмица

Правата ще се търгуват до 3 ноември, а крайната дата за записване на акции е 29 ноември

11:43 | 23.10.06 г.
Автор - снимка
Създател

Търговията с правата от първоначалното увеличение на капитала на Алфа Пропърти 1 АДСИЦ до 650 хил. лв., която стартира от днес, ще поддържа интереса на инвеститорите през идната седмица.

Правата ще се търгуват до 3 ноември, а крайната дата за записване на акции е 29 ноември. Учредители на дружеството са Алфа Финанс Холдинг АД с 35,2% от капитала, Булброкърс Консултинг ЕООД с 4,8 на сто, Албена инвест холдинг АД с 30% и Алфа индекс имоти също с 30 на сто.

Днес ще се състоят и Общи събрания на акционерите на Парк АДСИЦ и Финтекско АД. Акционерите на Парк ДАСИЦ ще гласуват покупка на недвижим имот в Малинова долина с площ от 8 879 кв. м., като общата стойност на сделката е 900 хил. евро. На общото събрание на Финтекско ще бъде гласувана промяна във фирменото наименование на Софарма логистика, както и решение за разпределяне на миналогодишната печалба в резервния фонд на дружеството.

Във вторник и сряда ще се проведат съответно общите събрания на САФ Магелан АД и Блек Сий Инвестмънт АДСИЦ. Акционерите на САФ Магелан ще гласуват за овластяване на управителните органи на дружеството за сключване на сделки с дълготрайни активи на компанията. На събранието на Блек Сий Инвестмънт ще се гласува решение за покупка на поземлен имот, находящ се в с. Топола, община Каварна, на стойност 550 хил. евро.

Сряда (25 октомври) е последният ден за сключване на сделки с акции на Холдинг Нов Век и Сила холдинг, даващи право на глас в Общите събрания на акционерите на двете дружества.

На 25 октомври е и последната дата за сключване на сделки с книжата на Премиер фонд АДСИЦ, даващи право на участие в увеличението на капитала на дружеството до 16,9 млн. лв.

В четвъртък е последната дата за търговия с акциите на Ривиера, даващи право на глас в Общото събрание на дружеството, насрочено за 13 ноември. Акционерите на компанията ще гласуват продажбата на 7,45% от капитала на ДЗИ Банк.

Още предстоящи събития

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:21 | 11.09.22 г.
fallback