fallback

Търговията с акциите на Адванс Екуити Холдинг стартира в сряда

Регистрираната емисия акции е от 11 984 284 броя с номинална стойност от 1 лев, а присвоеният борсов код е ADVEQ

11:09 | 23.10.06 г.
Автор - снимка
Създател

Търговията с акциите на Адванс Екуити Холдинг стартира на 25 октомври, сряда, става ясно от съобщение, публикувано от БФБ – София.

Регистрираната емисия акции е в размер на 11 984 284 броя с номинална стойност от 1 лев, като присвоеният борсов код е ADVEQ.

Капиталът на дружеството бе увеличен в началото на месец август чрез първично публично предлагане, като за записване бяха предложени 10 млн. нови акции, от които бяха записани 9 984 284 броя.

Средната цена, на която бяха закупени книжата на дружеството, бе 1,02 лв., а брутните приходи от IPO-то са на стойност 10,19 млн. лв.

По последни данни Адванс Екуити холдинг има направени инвестиции в три дружества – Енерджи Ефект ЕАД, Енерджи Инвест ЕАД и Агро Тера Север АД, които развиват дейност в областта на енергийната ефективност, възобновяемите енергийни източници и земеделието.

Предметът на дейност на Енерджи Ефект е съсредоточен в областта на енергийната ефективност, а инвестицията от страна на холдинга в капитала на дружеството е в размер на 300 хил. лв. (100% от капитала).

Енерджи Инвест, което също е еднолична собственост на холдинга, управлява проекти в областта на възобновяемите енергийни източници. Инвестицията в капитала на компанията е на стойност 150 хил. лв. Към момента тече подготовка за изграждане на вятърен парк край с. Видно, община Каварна. Закупен е парцел от 82 декара в землището на селото и е договорена доставката на четири ветрогенератора, всеки от които е с мощност от 600 kW.

Общият размер на инвестицията е 2,3 млн. лв., като се предвижда ползване на банков кредит в размер на до 70% от нея в рамките на Кредитната линия за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници, разработена от Европейската банка за възстановяване и развитие.

Агро Тера Север извършва дейност в сферата на земеделието и е 90% собственост на Адванс Екуити холдинг. Активността на компанията е съсредоточена в района на Северозападна България, където ще се търси партньорство с едри земевладелци, каквито са и дружествата със специална инвестиционна цел. Приоритет ще бъде отглеждането на земеделски култури, с възможности за реализация както у нас, така и на европейския пазар.

Още предстоящи събития

Свързани компании:

Адванс Екуити Холдинг АД (в ликвидация)(ADVE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:21 | 11.09.22 г.
fallback