fallback

Безвъзмездно финансиране по ФАР за Омуртаг

С най-голямо финансиране - 397 379 евро, е проектът за рехабилитация и реконструкция на път IV 48004 Омуртаг-Птичево

10:49 | 23.10.06 г.

Безвъзмездно финансиране по програма ФАР – “Схема за възстановяване и рехабилитация след наводненията” – спечели Община Омуртаг. Такова финансиране са спечелили общо 44 общини в страната, като парите се дават в три направления: рехабилитация на малки местни и регионални транспортни инфраструктури; възстановяване на околната среда; подкрепа на обществени услуги.

Целта на проекта са възстановяване и подобряване на социално-икономическото развитие на районите, пострадали от наводненията през миналата година.

Общо 21 проекта на Община Омуртаг са одобрени по първото направление. Процедурата за договаряне по Наредбата за малки обществени поръчки вече е разрешена от Агенцията за обществени поръчки и се очаква договорите да бъдат сключени до края на октомври.

С най-голямо финансиране - 397 379 евро, е проектът за рехабилитация и реконструкция на път IV 48004 Омуртаг-Птичево. Максималната продължителността на проектите е до 18 месеца, от които са строителство са предвидени до 12 месеца.

„Тази възможност на общините да използват европейски средства ще е от особена полза след присъединяването на България към Европейския съюз, когато те ще могат да кандидатстват за средства от структурните фондове на общността”, коментира кметът на Община Омуртаг инж. Енвер Ахмед.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:22 | 11.09.22 г.
fallback