fallback

Преглед на печата за 21 октомври

Със 7,2 на сто повече са чуждестранните туристи, посетили страната ни с цел почивка само за летния период - от май до септември

09:39 | 21.10.06 г.
Автор - снимка
Създател

Броят на чуждестранните туристи се е повишил в. Дневник

С 5,39 % е нараснал броят на чуждестранните туристи, посетили България от януари до октомври тази година, в сравнение със същия период на миналата година, предаде БТА, позовавайки се на данни от БНБ. Приходите от туризъм за първите 8 месеца на 2006 г. надхвърлят 1,5 млрд. евро. Със 7,2 на сто повече са чуждестранните туристи, посетили страната ни с цел почивка само за летния период - от май до септември. Най-голям е броят на туристите от Великобритания, Ирландия, Сърбия и Черна гора, Скандинавските страни и Румъния.

Евробанката иска да финансира Бургас-Александруполис в. Стандарт

Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) се интересува от участие във финансирането на нефтопоровода Бургас-Александруполис. Това съобщи президентът на банката Филип Мейстад на провеждащия се в Атина годишен форум на ЕИБ, съобщи в. "Катимерини". Представители на банката обявили още, че искат да финансират обекти в Гърция в областта на енергетиката, местното самоуправление и изследванията.

Спешен ремонт на наредбата за категориите на хотелите в. Сега

Наредбата за категоризация на хотелите се поправя спешно. "В момента събираме предложения от всички хотели в страната за това как да променим документа", съобщи вчера председателят на Държавната агенция за туризъм (ДАТ) Марио Ал-Джибури. Преди седмици столичният хотел "Хилтън" заведе дело срещу ДАТ заради отказа комисията на агенцията да потвърди 5-те звезди на хотела. Формално причината бе ниската му козирка на хотела и липсата на достатъчно тоалетни и стаи за камериерки. Оказа се, че сградата е проектирана и строена преди последните промени в наредбата от 2004 г., отнасящи се до изисквания към конструкцията на хотелите.

Предлагат видеоразговори за хората с увреден слух в. Стандарт

Специален промоционален тарифен план за хората с увреден слух разработи "М-Тел". Така те могат да общуват помежду си през мрежата от трето поколение на оператора. С "М-Тел EXTRA" и 3G мобилен телефон хората с увреден слух могат да провеждат видеоразговор, като използват свободно жестомимика. При месечна такса от 18 лв. те получават 60 безплатни минути за видеоразговори на месец, както и 100 безплатни SMS до всички мобилни мрежи. Разговорите в мрежата на "М-Тел" са на цена от 18 ст. за минута, а към други мрежи - 48 ст.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:33 | 11.09.22 г.
fallback