fallback

Строят два нови супермаркета в Търговище за близо 3 млн. лв.

Както и в построените през 2001 и 2004 г. супермаркети, така и в новите два ще работят по около 40-50 души

15:03 | 20.10.06 г.

Бизнесменът от Търговище Хамди Илиязов е вложил почти 3 млн. лв. в строежите на два нови супермаркета в града. За единия е използван старият супермаркет на площ от 1000 кв. м.

“Вложихме 1,5 млн. лв., с които освен че обновихме изцяло търговската зала, направихме и допълнителни пристройки за складовете, битовата стая и т.н. Спазихме всички изисквания на РИОКОЗ и ДВСК и сме се старали да покрием изискванията на ЕС”, каза Илиязов.

Другият обект, който също е почти готов, се изгражда в съдружие с други бизнесмени и като цяло ще бъде първият модерен търговски комплекс в най-новия квартал на Търговище – “Запад 3”. Проектът е разположен на 650 кв. м и за изцяло новата сграда и оборудване са инвестирани 1,3 млн. лв. Освен супермаркета, тук ще има шоурум на мебелна фирма, магазин за бяла и черна техника, аптека и др.

Както и в построените през 2001 и 2004 г. супермаркети, така и в новите два ще работят по около 40-50 души. Във вече работещите магазини в ненатоварените дни влизат по около 1000 души на ден, поясни Илиязов. Те са разположени на стратегически места в града – на кооперативния пазар и срещу болницата, което също привлича клиентите. При построяването на първия си магазин бизнесменът със свои средства е построил и паркинг за около 300 автомобила.

Илиязов с фирмата си “Лора-Х” е един от 20-те акционери на веригата “СБА”, което отскоро е ООД. “Ползата ни от “СБА” е, че те от своя страна пряко договарят цените с доставчиците и така ние предлагаме стоки на атрактивна цена на клиентите ни", каза Илиязов. Новите магазини трябва да бъдат открити до 20 ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:56 | 14.09.22 г.
fallback